Vijesti 2024. godina

Vjeroučenici pet župa u posjetu Jajcu: Duboka duhovnost i kulturna baština

Vjeroučenici župa Banja Luka, Barlovci, Budžak, Petrićevac i Presnače, koji su se tijekom ove školske godine nekoliko puta okupili na zajedničke susrete, u utorak, 18. lipnja, u pratnji vjeroučitelja: fra Tomislava Svetinovića, s. Lorete Stipić i Blaženke Ivekić, posjetili su Jajce i upoznali se sa znamenitostima ovog kraljevskog grada. Prošetavši gradom došli su do jajačkih katakombi, a zatim su se uputili prema Plivskom vodopadu. U franjevačkom samostanu ugostio ih je gvardijan i župnik jajački fra Vinko Marković, a s poviješću u Franjevačkom muzeju, u kojem se čuvaju i zemni ostatci posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, upoznao ih je kustos muzeja gosp. Franjo Leovac.

U samostanskoj i župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije slavili su svetu misu na kojoj su molili za sve one koji su im podarili vjeru, pratili ih u životu, izveli ih na pravi put, te im zahvalili što su ih pratili i kroz proteklu školsku i vjeronaučnu godinu.

Posjet Jajcu završili su na izletištu Mlinčići.

Zadovoljni, sretni i zahvalni svima koji su im omogućili ovo druženje i putovanje vratili su se kućama prepuni lijepih dojmova.

B.I.

Povezani članci

Back to top button