IzdvajamoVijesti 2024. godina

Predsjednica Federacije BiH Bradara posjetila župe Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara s pratnjom, obilazeći općine u kojima je hrvatsko stanovništvo malobrojno, posjetila je 11. rujna 2024. tri župe na području Banjolučke biskupije: Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

U Glamoču se susrela sa župnikom župe sv. Ilije Proroka don Borisom Ljevakom. U Bosanskom Grahovu posjetila je crkvu sv. Ilije Proroka i spomen-obilježje hrvatskim žrtvama iz Drugog svjetskog rata i nedavnoga rata, gdje je, zajedno s izaslanstvom, odala počast, položila vijence i zapalila svijeću. Posjet je završen u Drvaru, gdje je predsjednica Bradara posjetila pastoralni centar župe sv. Josipa i razgovarala sa župnikom don Davorom Klečinom, koji je ujedno i upravitelj župe sv. Ilije Proroka u Bosanskom Grahovu. U pastoralnom centru održan je sastanak s članovima udruga i hrvatskim političkim predstavnicima.

Kako se navodi u priopćenju, tijekom susreta naglašena je važnost podrške malobrojnim hrvatskim zajednicama u njihovim nastojanjima da opstanu na ovom području i ostvare svoja osnovna prava. Zahvaljeno je i na dosadašnjoj podršci federalnih vlasti, uz izraženu nadu i očekivanje dodatne pomoći za projekte i prioritete koji će osigurati bolje funkcioniranje i kvalitetniji život u ovim općinama.

KTA

Povezani članci

Back to top button