IzdvajamoVijesti 2024. godina

Proslavljena Sveta Mala Terezija u Presnačama

U subotu, 5. listopada 2024., u župi i biskupijskom svetištu Svete Male Terezije u Presnačama liturgijski je svečano proslavljen blagdan ove svetice i patron župe. Proslavi je prethodila trodnevnica koja je bila neposredna priprava za ovaj blagdan.

Na sam dan proslave patrona misno slavlje predvodio je mons. Željko Majić, biskup banjolučki uz koncelebraciju presnačkog župnika i više svećenika banjolučkog dekanata.

Župnik i čuvar Svetišta, mons. Ivica Božinović na početku misnog slavlja, pozdravljajući brojne vjernike ove i okolnih župa, a posebno svoje raseljene župljane, istaknuo je da se uz patron župe obilježava i obljetnica posvete župne crkve. Pozvao je nazočne na molitvu za nastradale u središnjoj Bosni i Hercegovini u katastrofalnim poplavama koje su ih zadesile.

Biskup je u svojoj propovijedi, govoreći o životu Sv. Male Terezije i ulozi roditelja u njezinu životu pozvao sve nazočne da vrate molitvu u svoje obitelji: „Budite zagledani u primjer Terezijinih svetih roditelja, a najizvrsniji njihov primjer jest: svagdanja molitva, presveta euharistija i briga da se evanđeoska ljubav i propovijeda i u djelo provodi“, naglasio je biskup.

Na kraju misnog slavlja biskup je blagoslovio ruže koje su vjernici donijeli sa sobom, te ih blagoslovio moćima Svete Male Terezije.

Također, vjernici su se pomolili i u spomen sobi, mjestu mučeništva s. Cecilije i vlč. Filipa, župnika ove župe, koji su prije 29 godina podnijeli mučeničku smrt u ovoj župi.

TABB

Povezani članci

Back to top button